+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu

Vipassana meditációs elvonulás

 

Vipassana-Csend meditációs elvonulás: 2020. ősz

Egy hetes elvonulást szervezünk, ahol Te, a meditáció, az összpontosítás és a csend a főszereplők.

 

VIPASSANA

Miért hasznos a Vipassana meditációs elvonulás?

2020. ősz

Vipassana-Csend meditációs elvonulás

Az elvonuláson való részvételhez semmilyen előzetes gyakorlat NEM szükséges. Végigvezetlek a koncentráció és a Vipassana meditáció folyamatán, és biztosan tudom, hogy a végeredmény felejthetetlen élményt és tapasztalást hoz számodra.

A Tudatos Önismereti és Önfejlődési úton igen fontos a Tudat tisztítása, a lecsendesedés, az elmélyülés. Az érzelmi és mentális testek megtisztítása a kulcsa annak, hogy feljebb tudjunk lépni a tudatosság lépcsőjén. Változás nélkül nincs fejlődés! Nekünk magunknak kell változnunk, fejlődnünk és tapasztalnunk, hogy kinyiljon számunkra a fejlődés kapuja.

Az élethelyzetekben tárul fel igazán, hogy fejlődtünk, vagy pedig ugyanazokat a köröket futjuk, mint azelőtt. A fejlődés lépésekből és aktív munkából áll. Önlegyőzés és önmeghaladás szükségesek az úton.

Az elvonulás egy hete alatt időt és teret biztosítunk azoknak, akik komolyan gondolják, hogy bejárják az önismeret mély és egyéni útját, s közben “lámpást tartunk”, hogy visszataláljanak önmaguk mélyéből.

“Az emberek azt hiszik, hogy a meditáció nagyon időigényes, pedig éppen az ellenkezője igaz.

Utána több idő lesz mindenre, mert nem rágódunk értelmetlen dolgokon.”

Gareth Walker

Vipassana meditációs elvonulás program

Részletes program

Részletes program:
5.30 óra Ébresztő
6.00 – 8.00 Meditáció
8.10 reggeli Csikung és energetikai gyakorlatok
8.45 Reggeli
10.00 – 12.20 óráig Meditáció
12.45 órakor Ebéd
utána a szobában pihenés, “ellazulás”
13.15 órakor lehetőség van a technikával kapcsolatos kérdések tisztázására a Tanítóval
15 – 17.15 Meditáció
17.30 Vacsora
19 – 20 Tanítás
20.10 – 21.10 Meditáció
22 órakor lámpaoltás

Hétfő 19 órától szigorú csend.

Napi 3x étkezésen kívül nincs semmilyen étkezés.

Kérünk, ha egészségügyi okokból különleges étrendre szorulsz azt időben jelezd felénk.
Egyéb esetben egyedi igényeket egyéni elbírálás szerint mérlegelünk. Ha valamilyen okból nélkülözhetetlen, hogy valaki egyedi igényei ki legyenek elégítve, minden esetben valamilyen felajánlással kell kiegyenlíteni! (pl. naponta plusz egy óra meditáció, lemondás még valamiről, amiről egyébként nem kellene, stb.)

A tábor célja: lecsendesedés, befelé fordulás, a tudat koncentrációja és elmélyülés.

RÉSZLETEK

A program részletei

Hét nap Önmagaddal és belső világoddal.

“Nem létezik olyan meditáció, mely leállítja az elmét. Az segít, ha az elme megadja magát a léleknek, a lélek pedig az Igazságnak. Ez akkor történhet meg, ha jobban szereted az Igazság szavát, saját intellektusod szavánál.” 

Yogi Bhajan

Időpont - Helyszín

Időpont: 2020. ősz

A tábor helyszíne: szervezés alatt

Érkezés hétfő 14.30 óra, zárás vasárnap 10 órakor.
 

Program ára

A tábor ára: 95.000.- Ft.
(Az Omniverzum Szabadegyetem diákjainak és tanárainak a tábor ára: 70.000.- Ft.)
Az árban a szállás, a program és napi 3x étkezés szerepel.
Jelentkezni 30.000.- Ft befizetésével, átutalásával lehet.

Szállásról

A szállások általában 3-5 személyesek, ahol emeletes ágyak és egyszemélyes ágyak is vannak.

Kérlek jelezd a jelentkezésnél, ha számodra probléma az emeletes ágy.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés a programra

A tábort vezeti

Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális Útonjáró és tanító

Jelentkezés menete

A fenti letölthető jelentkezési lap kitöltött visszaküldésével és 30.000.- Ft. előleg befizetésével tudod véglegesíteni jelentkezésedet. Minden befizetésről számlát állítunk ki, mely alanyi áfa-mentes. A jelentkezési lap alapján díjbekérőt küldünk, mely tartalmazza a bankszámlaszámot, melyre az előleg összegét utalhatod.
Kérünk, a döntésednél vedd figyelembe, hogy az átutalt összeget később nem lesz módunk visszafizetni!

Az elvonulás kezdete előtt részletes tájékoztatót küldünk a résztvevőknek (útvonal, érkezés, menetrend, bátorítás, stb.).

Érdeklődésedet, igényedet jelentkezési űrlapunk segítségével is jelezheted.

ITT jelentkezhetsz a Vipassana meditációs elvonulás programunkra.

RÓLUNK

A programokról mondták

Korábbi tanítványaink visszajelzései

"A Művészetterápia nagyon sokat segített önmagam feltérképezésében. A Női szerepek megvizsgálása egy hosszú, nagyon bensőséges, intim folyamat volt. Nagyon jó csoporttal volt szerencsém együtt dolgozni. Ahogy írom ezeket a sorokat az alkotások képkockái fel-felvillannak bennem, pedig nagyon régen nem néztem már meg őket. S nem csak ilyenkor jönnek elő, amikor a témáról beszélek, hanem segítőim is az élet azon pillanataiban, amikor éppen a női mivoltom van porondon... Így van amit utólag értek meg üzeneteikből magamról, évekkel később... Az alkotások élnek bennem, de már nem úgy, ahogy az előtt bennem voltak, mielőtt egy papírlapon megszülettek. Megmutattak egy belső működést adott szerepben, jót-rosszat... és a csoportmunkában kaptam ehhez megértést, támpontokat, címeket, asszociációkat. Mindaz, ami addig árnyékként dolgozott odabent, az megkapta a tudat fényét és figyelmét és sokat gyógyult. Aztán visszakerülnek ők a tudattalan mélységeibe, mert bármennyire szeretnénk nem tudunk minden pillanatban tudatosan élni, de másképp működnek odabent, és már tudom, hogy ott vannak, észreveszem őket, amikor kell. És az az egy-egy kép, ami készült a mi közös képünk, a női részeimmel, ami egy nagyon bizalmi kapcsolat köztünk, vagy mondhatnám úgy is, a bizalom kulcsa. Egy kulcs, ami nyitja az ajtót a még mélyebb megértés felé. Maga a folyamat elindul a tanfolyam elején, de annak végével nem ér véget, sokkal tovább tart. Ajánlom minden nőnek :)"

 

Évi

"Szívből ajánlom a programot minden Nőnek! Egy varázslatos utazás volt a mesék gyógyító, finom és lágy erejével, támogató és megértő útitársakkal, biztonságos légkört teremtő kísérővel. Minden alkalommal ráláttam nőiségem kialakulását meghatározó korszakokra, azok elakadásaira, elfojtásaira, felszínre kerültek emlékek, vágyak és megértettem a mesék számomra küldött üzeneteit. Az alkotások megmutatták a valódi belső világomat és ezzel szembesülve szabadabbá és teljesebbé váltam. Nőnek lenni csodálatos, de ehhez előbb értenünk kell önmagunkat, és begyógyítani a sebeinket. A csoport lehetőséget és kulcsokat adott ehhez! Köszönöm, hogy a részese lehettem!"

Andi

"Sajnos már régen voltam tagja ennek a csoportnak, de emlékszem hogy milyen jók és bosszantóak (és ettől voltak igazán jók) a feladatok. Bosszantóak, mert amikor érzékeny témához értek, és azt hiszed, hogy majd jól "agyból letudod" a feladatod, kapsz egy vízfestékes gyakorlatot, ami csak még jobban belevisz a felismerésekbe..  Fantasztikus és nyílt csapattal volt szerencsém együtt dolgozni magamon. Egymást segítve és támogatva együtt sírtunk, együtt nevettünk.

Hamar meg is látszott az eredménye, hisz (ha jól emlékszem) "csoport-babánk" fogant akkor, és rám is akkor talált rám a szerelem.
Sok felismerést és gyerekkori sérülés oldását hozta meg számomra.
Csak ajánlani tudom mindenkinek aki készen áll megnyílni a fejlődése érdekében."
Móni

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/333-6475

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő