+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu

Vipassana meditációs elvonulás

 

Vipassana-Csend meditációs elvonulás: 2020. ősz

Egy hetes elvonulást szervezünk, ahol Te, a meditáció, az összpontosítás és a csend a főszereplők.

 

VIPASSANA

Miért hasznos a Vipassana meditációs elvonulás?

2020. ősz

Vipassana-Csend meditációs elvonulás

Az elvonuláson való részvételhez semmilyen előzetes gyakorlat NEM szükséges. Végigvezetlek a koncentráció és a Vipassana meditáció folyamatán, és biztosan tudom, hogy a végeredmény felejthetetlen élményt és tapasztalást hoz számodra.

A Tudatos Önismereti és Önfejlődési úton igen fontos a Tudat tisztítása, a lecsendesedés, az elmélyülés. Az érzelmi és mentális testek megtisztítása a kulcsa annak, hogy feljebb tudjunk lépni a tudatosság lépcsőjén. Változás nélkül nincs fejlődés! Nekünk magunknak kell változnunk, fejlődnünk és tapasztalnunk, hogy kinyiljon számunkra a fejlődés kapuja.

Az élethelyzetekben tárul fel igazán, hogy fejlődtünk, vagy pedig ugyanazokat a köröket futjuk, mint azelőtt. A fejlődés lépésekből és aktív munkából áll. Önlegyőzés és önmeghaladás szükségesek az úton.

Az elvonulás egy hete alatt időt és teret biztosítunk azoknak, akik komolyan gondolják, hogy bejárják az önismeret mély és egyéni útját, s közben “lámpást tartunk”, hogy visszataláljanak önmaguk mélyéből.

“Az emberek azt hiszik, hogy a meditáció nagyon időigényes, pedig éppen az ellenkezője igaz.

Utána több idő lesz mindenre, mert nem rágódunk értelmetlen dolgokon.”

Gareth Walker

Vipassana meditációs elvonulás program

Részletes program

Részletes program:
5.30 óra Ébresztő
6.00 – 8.00 Meditáció
8.10 reggeli Csikung és energetikai gyakorlatok
8.45 Reggeli
10.00 – 12.20 óráig Meditáció
12.45 órakor Ebéd
utána a szobában pihenés, “ellazulás”
13.15 órakor lehetőség van a technikával kapcsolatos kérdések tisztázására a Tanítóval
15 – 17.15 Meditáció
17.30 Vacsora
19 – 20 Tanítás
20.10 – 21.10 Meditáció
22 órakor lámpaoltás

Hétfő 19 órától szigorú csend.

Napi 3x étkezésen kívül nincs semmilyen étkezés.

Kérünk, ha egészségügyi okokból különleges étrendre szorulsz azt időben jelezd felénk.
Egyéb esetben egyedi igényeket egyéni elbírálás szerint mérlegelünk. Ha valamilyen okból nélkülözhetetlen, hogy valaki egyedi igényei ki legyenek elégítve, minden esetben valamilyen felajánlással kell kiegyenlíteni! (pl. naponta plusz egy óra meditáció, lemondás még valamiről, amiről egyébként nem kellene, stb.)

A tábor célja: lecsendesedés, befelé fordulás, a tudat koncentrációja és elmélyülés.

RÉSZLETEK

A program részletei

Hét nap Önmagaddal és belső világoddal.

“Nem létezik olyan meditáció, mely leállítja az elmét. Az segít, ha az elme megadja magát a léleknek, a lélek pedig az Igazságnak. Ez akkor történhet meg, ha jobban szereted az Igazság szavát, saját intellektusod szavánál.” 

Yogi Bhajan

Időpont - Helyszín

Időpont: 2020. ősz

A tábor helyszíne: szervezés alatt

Érkezés hétfő 14.30 óra, zárás vasárnap 10 órakor.
 

Program ára

A tábor ára: 95.000.- Ft.
(Az Omniverzum Szabadegyetem diákjainak és tanárainak a tábor ára: 70.000.- Ft.)
Az árban a szállás, a program és napi 3x étkezés szerepel.
Jelentkezni 30.000.- Ft befizetésével, átutalásával lehet.

Szállásról

A szállások általában 3-5 személyesek, ahol emeletes ágyak és egyszemélyes ágyak is vannak.

Kérlek jelezd a jelentkezésnél, ha számodra probléma az emeletes ágy.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés a programra

A tábort vezeti

Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális Útonjáró és tanító

Jelentkezés menete

A fenti letölthető jelentkezési lap kitöltött visszaküldésével és 30.000.- Ft. előleg befizetésével tudod véglegesíteni jelentkezésedet. Minden befizetésről számlát állítunk ki, mely alanyi áfa-mentes. A jelentkezési lap alapján díjbekérőt küldünk, mely tartalmazza a bankszámlaszámot, melyre az előleg összegét utalhatod.
Kérünk, a döntésednél vedd figyelembe, hogy az átutalt összeget később nem lesz módunk visszafizetni!

Az elvonulás kezdete előtt részletes tájékoztatót küldünk a résztvevőknek (útvonal, érkezés, menetrend, bátorítás, stb.).

Érdeklődésedet, igényedet jelentkezési űrlapunk segítségével is jelezheted.

ITT jelentkezhetsz a Vipassana meditációs elvonulás programunkra.

RÓLUNK

Rólunk mondták

Diákjaink visszajelzései

"2017-ben végeztem az Omniverzum Szabadegyetemen. Rendkívül sokat fejlődött a személyiségem az itt töltött 3 év alatt. Mind az elméleti mind a gyakorlati oktatásokon keresztül sok-sok megértésre tettem szert. Feldolgozhattam régi traumáimat, ráláthattam meg nem értett viselkedési, működési mintáimra. Mind a pszichológiai, mind a szellemi tanítások nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy javuljon az általános közérzetem, hogy magasabb nézőpontból rálássak önmagamra, másokra és a kapcsolataimra. Amikor krízisbe kerültem, nem engedték el a kezem, éreztem, hogy biztonságban megnyílhatok és dolgozhatok magamon. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy elvégeztem ezt az iskolát.

Hálás köszönet Csillának, az összes tanárnak és nem utolsó sorban a csoporttársaimnak!"

Cserta Zsófia

Végzett hallgató

"A legtöbb ember úgy éli le az életét, hogy nem ismeri saját magát, nincs helyes énképe magáról. Lehet, hogy amit magáról hisz, az egy idealizált énkép, és valójában nem is olyan, csak olyan szeretne lenni.

Igen, én szerettem volna tudni, hogy ki is vagyok valójában, milyen ember vagyok, van-e még feladatom ebben az életben? Hisz eddigi életemben csak a szerepeimnek akartam megfelelni. Jó gyerek, jó testvér, jó barát, jó szerető, jó édesanya, jó nagymama, jó beosztott, jó vezető, jó sportoló szerettem volna lenni.

Most már tudom, mert ez az iskola felnyitotta a szemem, segített, hogy valójában megismerjem magam, hogy ne ösztönösen, hanem tudatosan éljek. Elindított a helyes úton. Nem mondom, hogy könnyű volt, de sokat adott.

Köszönet a tanáraimnak és annak a sok jó módszernek, amivel megismertetett, amit a kezembe adott.

A szakdolgozatom megírása, a téma kitalálása, a megírása nagy kihívás volt az életemben, 65 éves koromban, de sikerült. Sokat tanultam belőle. Köszönöm!"

Gabriella

Végzett hallgató

"Sziasztok, Kata vagyok és az én történetem szerintem a mai világban meglehetősen átlagosan indult. Adott egy 30+-os lány, aki nagyon nem érezte jól magát a bőrében, munkájában maximalista volt - kollégái ezt nehezen viselték, magánéletében kiegyensúlyozatlan, nagyon erősen kontrollálta az élete minden területét. És eljutott odáig, hogy nap mint nap inkább a világ másik végére utazott volna, hogy ezt az egész katyvaszt maga mögött hagyja. És akkor elhangzott az a mondat, ami megváltoztatta az életemet, felindultságomban azt mondtam páromnak, hogy keressen nekem egy olyan helyet, ahol senki sem szól hozzám és nekem sem kell senkivel beszélnem.... és megtalálta: Omniverzum Szabadegyetem által tartott Vipassana meditációs tábor. Egy hét csend - fizikai értelemben legalábbis biztosan, egy hét csak magammal, de fantasztikus támogatással, aminek köszönhetően megindulhattak a belső folyamataim körvonalazódása és tisztulása. Természetesen a hét vége sírással talált rám, leginkább azért, mert nem tudtam, hogy az elindult folyamatokat hogy tudnám jól megdolgozni: ekkor ajánlotta az iskola vezetője, hogy próbáljam meg a 3 éves képzésüket a Spirituális Lélekgyógyász képzést."

Kata

Végzett hallgató

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/333-6475

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő