+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu

21 lépéses Önismereti Tréning

Önismeret * Aktivitás * Cselekvés

Kerülj közelebb önmagadhoz és légy tudatosan jelen az életedben.

21 lépéses ingyenes Önismereti Tréning:

Önismeret 21 gyakorlaton keresztül, melynek célja, hogy
– tudatosan jelen legyünk a mindennapokban,
– felismerjük, hogyan hat egymásra a belső és a külső világunk,
– gyakorlati önismerettel töltsük meg napjainkat,
– töltsünk időt saját magunkkal,
– a legfontosabb: tudatosan legyünk aktívak és cselekvők.

Hogyan született meg a program?

A minap olvastam egy interjút arról, hogy milyen hatással van fejlődésünkre, működésünkre a kézírás. (a teljes cikk itt olvasható)

A leginkább megdöbbentő ebben az írásban az, hogy leírja, amikor kézzel írunk, aktiválódnak agyunk nyelvi mozgató részei, míg a gépírásnál semmi nem történik agyunkban. Ez aztán elgondolkodtatott.

Ismerve a 2020-as év feladatait, – melyről korábban itt írtunk -, érdekes összefüggés állt bennem össze: jelenleg, a Vízöntő-korban az a feladatunk, hogy megtanuljunk Lélekkel Átitatott Személyiségként jelen lenni és cselekedni életünkben.

Önismeret, az én-kiteljesítés kulcsa

Fontos, hogy járjuk az önismeret útját, mely lehetővé teszi, hogy mindazt, ami szellemi szinten én vagyok, megjelenítsem a fizikai szinten: cselekedetként, aktívan, a világ javát szolgálva. És akkor itt van egy írás arról, hogy amikor online, a gépen írok, semmi nem történik az agyunkban. Vagyis olyan, mintha a fizikai szinten a kezeinken kívül semmit nem mozgatnánk. Az agyunk számára nem történik meg ez a fajta kommunikáció és cselekvés.

Ekkor megszületett bennem néhány kérdés:

– Vajon egy napunkat megfigyelve, mennyi időt vagyunk ténylegesen jelen a fizikalitásban?
– Mennyit cselekszünk?
– Tudjuk-e a jelent teljes fókuszban tölteni, amikor csak arra figyelek, amit csinálok, és hogy VALÓBAN mozgassak valamit fizikailag is, ne csak az ujjaimat?
– Amikor azt gondolom, hogy dolgozom a céljaimért, akkor ténylegesen teszek valamit, vagy csak online?

És a legfontosabb: Vajon tényleg éljük fizikálisan is az életünket, vagy csak az érzelmek, gondolatok szintjén és online?

Önismeret és Önmegfigyelés

Így figyeltem egy-két napig önmagam és a napi tevékenységeimet, és azt láttam, hogy a gyereknevelés, a munka és a házimunka mellett ténylegesen kevés, tudatos jelenlétben töltött cselekvés van a napjaimban. (Amikor még dolgoztam is minden nap 8 órát egy számítógépen, akkor még ennél is kesebb tudatos aktivitás volt, hiszen kevesebb időm is volt rá). Sok az online kommunikáció, a munka is inkább számítógépen zajlik és ezzel egyre kevesebb a valódi fizikai aktivitás és cselekvés a najpaimban. És ez igazán szomorú.

Hiszen, ha az életem aktív teremtője és alakítója akarok lenni, ahhoz valódi aktivitás kell. Ahhoz, hogy a fizikai szinten megtapasztaljam önmagam kiteljesedését és a céljaim megvalósuljanak, valódi, fizikai szintű cselekvés kell.

2020 is erről szól: a cselekvésről, az aktivitásról, a gyakorlatiasságról, és közben arról, hogy az önismeret útját járva még többet fejlődjek és tapasztaljak. 

Azonban, ha csak online vagy számítógépen végzek feladatokat, akkor ténylegesen semmi sem történik. Ha csak online vagyok jelen egy terápiában, mindenkivel online beszélgetek, akkor nem használom a testem, nem mozgatom a hangszálaimat, tehát ténylegesen a fizikai szinten semmi nem történik.

Napi gyakorlatok fontossága

Komplex Művészeti terapeutaként és a spirituális önismeret elkötelezett híveként nem áll tőlem távol a napi gyakorlatok végzése. Tudom, milyen sokat ad, amikor alkotunk, legyen az belső kép megjelenítése vagy akár egy fa lerajzolása. Hiszen akkor jelen vagyunk, valóban alkotunk, cselekszünk, mozgatjuk a fizikai szintet, és lehozzuk ide mindazt, ami szellemi szinteken ott van bennünk. Emellett kapcsolódunk a természethez, mely még több önismeret lehetőségét tartogatja számunkra.

Ebből kiindulva gondoltam egyet, és kollégáimmal összeállítottam egy 21 lépéses programot, mely során kétnaponta küldünk neked gyakorlatokat. Ezek célja, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz a fizikai, cselekvő részeinket mozgatva. Fejlesszük önmagunkat, emellett pedig erősítjük a tudatos jelenlétet, több önismeretre teszünk szert.

Ez egyfajta önismereti tréning – mely, bár online elérhető -, fizikai cselekvésről, önismeretről és gyakorlatokról szól.

És mindehhez nem kell más, csak:

– Regisztrálj a résztvevők közé, hogy megkapd majd a feladatokat,
– készíts elő egy üres füzetet, amibe jegyzetelhetsz és írhatsz,
– vegyél egy famentes vázlatfüzetet A3 vagy A4-es méretben, egy 12 darabos vízfestéket és egy 12 darabos színesceruza készletet. (Mert a felkészülés is nagyon fontos. A rákészülés és a várakozás már beindítja a belső folyamatokat.)

Ezután már csak pár nap, és kezdődik is a folyamat! 

Várlak a 21 lépéses Önismereti Tréningen, mely – azért tudd -, kihívás lesz számodra.

Azonban ezzel Önmagadba fektetsz időt és energiát, mely bőségesen meghozza gyümölcsét is.

Kalandra fel!

Domokos Erzsébet

Komplex Művészeti terapeuta, Maja Asztrológus, oktatási vezető

Itt tudsz jelentkezni a 21 lépéses ingyenes önismereti tréning programra >>

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Minőségi elméleti és gyakorlati tudás.

Távoktatás képzéseink

Otthonról is elvégezhető képzések

Online tanfolyamok

Saját időbeosztásod alapján haladhatsz…

Ingyenes programok

Számos ingyenes programunk közül válogathatsz…

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/333-6475

Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő