+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

A belső valóság útja

Cerny Ildikó írása Vipassana elvonulás utaán
2020 szeptember 7-13. 

Próbáltad már felfedezni saját belső valóságodat?

Arra a valóságra gondolok, ami a saját rejtett mélységeidben rejlik. Ahol létezik egy világ, amelyben minden fellelhető ahhoz, hogy megértsd önmagadat.

Amikor

elkülönülsz a külvilágtól, a kívül zajló dolgoktól, olyan érzés jár át, mint amikor egy falon kiválasztott pontot bámulsz, és abban a pillanatban semmi nem létezik számodra azon a ponton kívül.

Az ekkor megmutatkozó belső világodat bontja ki a Vipassana meditációs technika. Egy olyan gyakorlati módszer ez, amely feltárja a bensőnkben rejlő problémáinkat, rávilágít komplexusainkra, feloldja bekövesedett blokkjainkat, lebontja betonfalként tornyosuló korlátainkat, megszünteti elfojtásainkat, hogy így ébresszen rá rejtett képességeinkre és lehetőségeinkre.

Ha azt gondolod, hogy a Vipassana meditáció valamilyen kellemes ellazulást biztosító relaxáció, ki kell, hogy ábrándítsalak.

Ez a technika egy kemény erőfeszítéseket kívánó munka.

A tudatod legmélyén rejlő, kendőzetlen valóságodat, – ami eredményként eléd kerül – nem biztos, hogy könnyű elfogadnod.

De ha képes vagy a technika segítségével megvívni belső harcodat, a nehézségeid, melyeket felismeréseid okoznak, hamarosan elmúlnak. A küzdelmet a gyakorlásban való teljes elmélyülés váltja fel.

Ez egyfajta beleolvadás saját mélységeidbe, egy olyan áramlás, melyben már nincs helye az erőfeszítéseknek, mert a felbukkanó semlegesség hatására az idő észrevétlenül elillan.

Elcsendesedsz, a pillanat megtelik elfogadással és békével. Ez az érzés mélyen beléd ívódik, a pillanat eltörölhetetlen nyomot hagy benned. 

Mint amikor a víz

alatt már túl kevés a levegőd és a felszínre bukkanás felszabadít a már-már elviselhetetlen nyomással teli feszültség alól, és amikor végre levegőhöz jutsz, átszakadnak a korlátaid és megtapasztalod a saját végtelen szabadságod érzését.

Pontosan ezt tapasztaltam meg én is.

A fuldokló küzdelmét, aki a saját óceánja mélyén, saját magával megvívott csatái után a felszínre jut.

Az út felfelé maga a végső küzdelem. A kitartás és a törekvés próbája. Amikor a harcodat csak úgy tudod megvívni, ha átadod magadat a víz felemelő erejének és hagyod, hogy felszínre emelkedj általa. A felemelkedésed pillanata magával hozza a legtisztább megkönnyebbülést és a végtelen felszabadulást, ami végül mosolyra fakaszt.

S ez a mosoly egy óriási, határtalan életet adó lélegzet.

Az élet lélegzetét adta nekem a Vipassana.

A belső békém, nyugalmam és egyensúlyom találtam meg benne.

Egy tiszta kép rajzolódott ki bennem a legbenső valódi és egyedülálló önmagamról.

Cerny Ildikó
2020. 09. 14.
https://spiritualislelekesenergia.blogspot.com/2020/09/a-belso-valosag-utja.html 

Ha Te is szeretnéd megtapasztalni az Vipassana élményt, jelentkezhetsz következő Vipassana meditációs elvonulásunkra. Ezt itt tudod megenni: Vipassana meditációs elvonulás

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket